Формалін і Кислота Мурашина
Формалін — водний розчин формальдегіду (метаналь), стабілізований метанолом. Формалін згортає білки і запобігає їх розкладання. Тому він застосовується для дублення желатину при виробництві кинофотопленки, для збереження анатомічних і вологих зоологічних препаратів, використовується при бальзамуванні, як фіксатор мікроскопії, а також як антисептик. Широко застосовується для інактивації бактерій і вірусів при виробництві інактивованих вакцин. Використовується для виробництва фенолформальдегідних олігомерів.
Мурашина кислота (систематичне найменування: метанова кислота) HCOOH — органічне з'єднання, перший представник в ряду насичених одноосновних кислот. Зареєстровано в якості харчової добавки під позначенням E236. Свою назву мурашина кислота одержала тому, що вперше вона була виділена в 1670 році англійським натуралістом Джоном Рейем з рудих лісових мурашок. У природі також виявлена у бджіл, у кропиві, хвої. Солі і аніони мурашиної кислоти називаються формиатами.